Конгрес Euroseeds 2021: първото голямо събитие в сектора на семената от края на 2019 г.

С повече от 850 участници от над 40 страни по света, тазгодишната годишна среща в Прага, Чешката република беше първото голямо събитие в сектора на семената от края на 2019 г. и още веднъж потвърди важността на събитието Euroseeds за европейските и международни семена сектор.

Хибридният формат на събитието с първокласни технологии даде възможност на тези участници и лектори, които не са могли да пътуват до Прага по различни причини, да се включат виртуално в конгреса. А тези, които успяха да се включат физически, изразиха искрена радост, че могат отново да видят своите колеги, партньори и приятели лично.

По време на срещите на секциите за специфични култури, участниците получиха най-новите актуализации и подробна информация по много хоризонтални и специфични за културите въпроси, важни за компаниите за семена в Европа и по света, като  нови геномни техники, органични вещества, протеинов план, третиране на семена, разработки в сертифициране на семена, здравеопазване на растенията и др .

По време на откритата част на Генералната асамблея участниците имаха възможност да помогнат за вдъхновяващ и проницателен  дебат на високо ниво относно законодателството в областта на търговията със семена с Дороте Андре, ръководител на отдела за растително здраве, DG Santé, Комисията на ЕС като основен лектор.  Още веднъж беше подчертана необходимостта от цялостна оценка на въздействието, както и важността от ясна и непрекъсната комуникация за това какво, защо и как искаме да променим.

Освен това тази година Euroseeds избра нов борд за мандата 2021-2024 г. с Президент, Михаел Гон, Саатгут Австрия и Вицепрезидент: Soren Halbye, DLF

Големите търговски и изложбени съоръжения  предоставиха достатъчно пространство и оживена атмосфера за професионален обмен и взаимодействие на участниците, както и експозиция за компании, демонстриращи най-новите разработки в техническото оборудване, механичните компоненти, технологиите за обработка и софтуера за отглеждане на растения.

Можете да видите още материали от там в нашата галерия.